Explozia prețurilor la energie electrică pune pe jar toată Europa. Întâlnire între președintele Klaus Iohannis și conducerea Enel

Klaus Iohannis – președintele României se întâlnește cu conducerea Enel în plin scandal legat de creșterea prețurilor la energie electrică.

Klaus Iohannis se implică în scandalul momentului și va primi, marți, la Cotroceni, la ora 12.00, o delegație a companiei Enel, condusă de Francesco Starace, CEO Enel Group.

Prețuri astronomice la energia electrică s-au înregistrat în toată Europa.

În Spania, curentul este de patru ori mai scump față de anul trecut. Polonia a luat deja o decizie radicală: vrea ca în facturi să se vadă că este vina Uniunii Europene pentru majorările uriașe. 

Presa din Spania a titrat ieri că a fost cea mai scumpă zi din istoria țării. (!!! intra carton) Prețul la energie a fost cu 15 euro mai ridicat față de duminica trecută și de patru ori peste cel din aceeași zi a anului trecut, când a fost de 35 euro. (!!!! iese carton)

Și Polonia se confruntă cu o explozie a prețurilor la energia electrică. Guvernul vrea acum ca în facturile de electricitate să fie specificate costurile suplimentare provocate de politicile Uniunii Europene în domeniul schimbărilor climatice. În Polonia, companiile ar putea solicita majorarea prețurilor cu 40% în 2022.

Explozia prețurilor la energie a făcut primele victime și în afara Uniunii Europene. Mai mulți furnizori mici din Marea Britanie au intrat în faliment. Ce soluție a găsit Marea Britanie? Repornește o centrală veche pe cărbuni, în ciuda angajamentului asumat de guvern de a reduce poluarea.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *