Ludovic Orban părăsește partidul după congres? „PNL crapă din încheieturi. Ruperea este iminentă”

Pe fondul manevrelor ce se pregătesc la congresul PNL din 25 septembrie, actualul președinte al PNL – Ludovic Orban ar fi luat o decizie importantă: de plecare din partid după congres.

Consultantul politic Dorin Iacob a anunțat că Ludovic Orban susține că, dacă se va repeta mișcarea de la Suceava, va pleca din PNL, alături de cei care-l susțin, parlamentari liberali și va prelua ALDE, partidul înființat de fostul liberal Călin Popescu-Tăriceanu în 2015.

„Se discută clar acest lucru, eu nu spun că pleacă Ludovic Orban, sunt efectiv împinși afară, dacă nu se salvează în interior, ruperea este iminentă”, a declarat Dorin Iacob. 

„PNL crapă din încheieturi. Așa cum se comportă echipa cîștigătoare acum îl face să se rupă.

Orban propune sa redevina național liberal pentru PNL, daca nu, există alternative. O parte din PNL se duce către ALDE. Aceste discuții au devenit firești. Este vorba de informații concrete. Dorința mea personală e să nu se rupa PNL, dar echipa câștigătoare împinge la asta. Cum să nu ai un vot democratic?!”, a mai spus Dorin Iacob.

Decizia lui Ludovic Orban de a părăsi PNL după congresul din 25 septembrie vine după ce mai mulți primari din Suceava au fost suspendați din delegația care va participa la alegerile de la congres.

La sfârșitul săptămânii trecute, un primar din judeţul Suceava a dezvăluit că toţi susţinătorii lui Ludovic Orban au fost eliminaţi de Gheorghe Flutur din delegaţia organizației județene la congresul PNL.

Un avertisment dur din partea lui Ludovic Orban a venit chiar luni seară, pentru Gheorghe Flutur, din „echipa câștigătoare”.

„Noroc că nu sunt în PNL așa de mulți satrapi „precum Gheorghe Flutur” în partid, în țară, ca să se aplice această rețetă la nivel național”, a spus Ludovic Orban.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *