Un val uriaș de migranți ilegali „atacă” Europa. Măsuri de urgență în Ungaria

Milioane de migranți afgani se îndreaptă spre țările din vestul Europei, unde vor să se stabilească.

Comandamentul naţional al poliţiei ungare a trimis un contingent de 30 de persoane în Macedonia de Nord, o unitate de 20 de poliţişti în Serbia şi un grup de trei persoane în Slovenia.

Agenţii de poliţie ungari vor avea ca sarcină să patruleze la frontierele celor trei ţări şi să ajute la reţinerea traficanţilor şi migranţilor ilegali, care menţionează că unii dintre poliţiştii ungari vor fi detaşaţi în regiuni din interiorul respectivelor ţări.

„Poliţia ungară se angajează să prevină pătrunderea migranţilor ilegali pe teritoriul Ungariei şi al Uniunii Europene. Pentru atingerea acestui obiectiv, poliţia ungară îşi oferă sprijinul ţărilor din Balcanii de Vest’, subliniază ORFK.

Europa confruntă la ora actuală cu o presiune migratorie provenind din multiple direcţii, care probabil va creşte în lunile următoare din cauza politicilor migratorii ‘iresponsabile’ ale Uniunii Europene, a declarat Szijjártó Péter , ministrul Afacerilor Externe din Ungaria.

Migranții vin din sud, sud-est și estul EuropeiÎn plus, la presiunea migratorie din sud şi sud-estul continentului, Europa trebuie să facă faţă în prezent unui flux de migranţi din Est, a declarat şeful diplomaţiei ungare în cadrul unui forum ce a reunit ţări din Grupul de la Visegrad, state din nordul Europei şi de la Marea Baltică, la Hameenlinna, în sudul Finlandei.

Lituania şi Polonia se simt ameninţate de un flux de migranţi din direcţia Belarusului, a spus Szijjarto, adăugând că aceasta va avea un impact direct şi asupra nordului Europei.

Presiunea migratorie va creşte în aceste regiuni din UE în cursul lunilor viitoare, a adăugat el, argumentând că patru milioane de afgani au fugit deja din ţara lor, iar „unele persoane din vestul Europei îi încurajează să vină pe continent”.

Potrivit lui Szijjarto, nordul Europei se confruntă astăzi cu aceeaşi provocare cu care Europa Centrală s-a confruntat în 2015, adăugând că aceasta ar putea să schimbe abordarea acestor ţări faţă de problema migraţiei. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *