Concurs național obligatoriu pentru funcționarii publici. Altfel, „nu vor putea să-si continue cariera”

Intrarea în sistem a funcţionarilor publici se va face prin concurs naţional organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European, care a fost lansat joi.

„În acest moment, ca să devii funcţionar public, găseşti un post liber în administraţie, dai concurs pentru postul respectiv şi devii automat funcţionar public. Or, de acum încolo se va face în felul următor: oricine vrea să fie funcţionar public dă un concurs la nivel naţional, cu subiecte unice, în care i se testează anumite competenţe, pentru a şti că are un minim nivel acceptat de profesionalism, nişte standarde destul de înalte fără de care nu poate intra în sistem.

După ce intră în corpul funcţionarilor publici prin acest concurs naţional, vede la diverse instituţii posturi disponibile. Dacă este un post juridic acolo, trebuie să mai dea un concurs de specialitate pe juridic (…), dar intrarea în sistemul funcţionarilor publici se va face prin acest concurs naţional”, a declarat preşedintele ANFP, Violeta Vijulie, cu prilejul lansării proiectului “Transparenţă şi competenţă în sectorul public”.

Ea a menţionat că ANFP va organiza anul următor pentru prima dată acest concurs naţional pentru debutanţi, dar şi pentru înalţi funcţionari publici.

„În 2-3 ani, absolut toţi funcţionarii publici din sistem vor trebui să treacă acest concurs naţional cu subiecte unice, care se va da la ANFP, altfel nu vor putea să-si continue cariera de funcţionari publici”, a spus Violeta Vijulie.

Lucian Ionescu

1 thought on “Concurs național obligatoriu pentru funcționarii publici. Altfel, „nu vor putea să-si continue cariera”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *