Lucian Bode a trecut la amenințări. „Toţi vor ajunge în puşcărie”

Sute de sesizări au fost făcute la poliție  cu privire la autenticitatea unor certificate de vaccinare. 

Totul a început încă din vară, de când au devenit valabile certificatele COVID.

Lucian Bode, ministrul de Interne a afirmat, că toți cei care folosesc certificate covid false riscă să facă închisoare.

El susține că sunt cel puțin 850 de persoane implicate în astfel de fraude. Atât cei care au astfel de acte false, dar și cei care le-au eliberat sunt în vizorul autorităților.

„Pentru că am văzut foarte mulţi români – când vorbesc de sute, în opinia mea sunt foarte mulţi – care apelează la certificate de vaccinare false, avem în acest moment 362 de dosare penale în lucru, 850 de persoane cercetate pentru teste PCR false, pentru certificate COVID false, pentru adeverinţe de vaccinare false.

 Le transmit tuturor, atât celor care facilitează obţinerea acestor document false, cât şi celor care cred că beneficiază de aceste certificate false, de aceste adeverinţe false: toţi vor ajunge în puşcărie”, a precizat Lucian Bode la Ministerul Afacerilor Interne.

„Apetitul va scădea după ce vor fi primele condamnări”, a spus Lucian Bode.

„Este inadmisibil să îţi baţi joc de cei din jurul tău fraudând legea şi apelând la astfel de practici. Sunt oameni care sunt reţinuţi, sunt oameni care sunt cercetaţi sub control judiciar, dar sunt convins că apetitul pentru o astfel de practică va scădea în momentul în care vor veni şi condamnări”, a spus Bode.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *