Noi restricții în plin val de pandemie. Klaus Iohannis: „s-a declanțat o adevărată catastrofă”

După ședința de la Palatul Cotroceni, unde președintele Klaus Iohannis i-a invitat la discuții pe  responsabilii cu gestionarea pandemiei, șeful statului a susținut o scurtă conferință de presă.

Klaus Iohannis a afirmat că, Guvernul pregătește noi restricţii din cauza numărului uriaș de infectări cu SARS-CoV-2.

Restricțiile vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie.

„Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restricții. Vreau să fiu foarte clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu e așa. Haideți să vedem ce se întâmplă în restul lumii.

 În vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat, restricțiile s-au relaxat. La noi s-a declanțat o adevărată catastrofă.

 Dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă. Dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI, vaccinați-vă. Nu îi credeți pe cei care vă mint că ar fi periculos. Singurul lucru care se întâmplă dacă vă vaccinați este că scăpați de forme grave ale bolii”, a declarat Iohannis.

„Guvernul va hotărî, în cel mai scurt timp, cel târziu vineri, foarte concret ce restricții intră în vigoare, asta după ce Comitetul Național și experții în materie vor stabili cu toate detaliile aceste norme și le vor transpune, sigur, și în limbaj juridic. Vreau să dau doar câteva exemple care nu sunt exhaustive.

 De exemplu, va fi restricționată circulația noapte, excepţie făcând cei vaccinați și cei care sigur cu legitimație de serviciu au o treabă legitimă de rezolvat.

În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții. Aceste lucruri, sigur, se vor îmbunătății pe măsură ce lumea înțelege să se vaccineze și vom scăpa de această pandemie.”, a spus Klaus Iohannis.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *