Mesajul Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române către români de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou. „Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu”

Cu ocazia pelerinajului de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou și Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, Preafericirea Sa Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a adresat un mesaj tuturor românilor.

Ținând cont de situația sanitară și epidemiologică din România, în care zeci de mii de români se infectează săptămânal, iar câteva mii mor răpuși de COVID-19, PF Daniel a spus că ,viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente”.

„Pelerinajul din anul acesta la moaștele sfinților poate fi un moment de înnoire duhovnicească, de vindecare sufletească și trupească pentru toți”, a transmis vineri Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în Cuvântul său către pelerini.

„ În aceste zile de binecuvântare și bucurie sufletească prilejuite de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Catedralei Patriarhale și al Bucureștilor, aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile dăruite prin sfinții Lui, care adună persoane și popoare în iubirea milostivă a Preasfintei Treimi.

Pentru a putea purta crucea multor suferințe și încercări pe care le-a adus pandemia actuală şi pentru a simţi ajutorul lui Hristos Cel Răstignit și Înviat, este necesar să ne întărim în credință, să sporim rugăciunea și să săvârșim fapte de ajutorare a celor bolnavi şi neajutoraţi”, afirmă Patriarhul României.

Preafericirea Sa îndeamnă credincioșii ca, pe lângă mai multă empatie și sprijin pentru semeni în contextul actual, să dea dovadă și de smerenie și grijă pentru propria sănătate prin respectarea cu strictețe a sfatului medicilor şi a măsurilor sanitare hotărâte de autoritățile competente.

„Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente.

Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să ocrotească poporul nostru şi pe toţi oameni de orice primejdie, dar mai ales de boli molipsitoare şi aducătoare de moarte. Vă dorim tuturor multă sănătate şi ajutor de la Dumnezeu, pace și bucurie, pentru a spori în credință și în iubire creștină, în sfințenie și fapte bune, spre slava Preasfintei Treimi, bucuria sfinților și dobândirea mântuirii!”, este mesajul Patriarhului României.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *