Chifteluțe de conopidă la cuptor. O rețetă cu adevărat uluitoare

Sănătoasă, hrănitoare și simplu de adăugat la diverse preparate, conopida este unul dintre alimentele care contribuie la buna funcționare a inimii, menține echilibrul hormonal și stimulează sănătatea ochilor.

Vă recomandăm azi o rețetă ce chifteluțe de conopidă la cuptor, Conțin numai 60 de calorii.

Ingrediente

Pentru a face chifteluțe de conopidă la cuptor, veți avea nevoie de:

500 de grame de conopidă,

300 de grame de cartofi,

100 de grame de pesmet (veți avea nevoie de puțin mai mult pentru a acoperi chiftelele),

40 de grame de mozzarela,

30 de grame de cașcaval ras,

un ou întreg,

puțin ulei de măsline extravirgin

sare și piper negru

cimbru proaspăt.

Dozele indicate sunt pentru aproximativ 20 de chiftele.

Mod de preparare

Luați conopida și îndepărtați-i frunzele exterioare. Puneți conopida într-o oală plină cu apă și puneți-o la fiert până se înmoaie. Între timp, curățați cartofii de coajă și puneți-i la fiert într-o altă oală. Când cartofii sunt fierți, zdrobiți-i cu o furculiță. Scurgeți conopida din apă doar când este fiartă.

 Într-un castron mare, puneți pesmetul, cașcavalul ras, cimbrul, conopida, piureul de cartofi și oul întreg. Se amestecă bine toate ingredientele până se formează un aluat compact. 

Luați o parte din amestec cu mâinile și formați o sferă. Introduceți o bucată de mozzarella și aplatizați sfera. Repetați pașii, până se termină aluatul. Acoperiți toate chiftelele cu pesmet suplimentar și puneți-le pe o tavă de copt, acoperită cu pergament.

 Gătiți chiftelele de conopidă la cuptor la o temperatură de 180° C timp de aproximativ 25 de minute sau până când sunt complet aurii. Serviți-le pe masă cât sunt încă calde. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *