Marine Le Pen atacă dur Uniunea Europeană. „Știe bine că îşi joacă ultima carte”

Într-un discurs susținut la Budapesta, Ungaria, unde lidera franceză de extremă dreapta, Marine Le Pen se află în vizită, a afirmat că îl susține pe premierul ultraconservator Viktor Orban la alegerile legislative din anul 2022.

De asemenea, Le Pen a a criticat dur „brutalitatea ideologică” a Uniunii Europene, denunțând „invazia de migranți” pe care blocul comunitar „vrea să o organizeze” dar și „amenințările de o rară violență” la adresa Ungariei.

„Ungaria anului 2021, sub conducerea dumneavoastră, este din nou în avangarda luptei pentru libertatea popoarelor”, a declarat Marine Le Pen, candidată la preşedinţia Franţei în alegerile de anul viitor, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul ungar.

„În această lună octombrie, momentul precum şi circumstanţele nu pot decât să ne inspire un gând emoţionant pentru eroii revoltei din 1956”, a afirmat ea, referindu-se la revolta împotriva regimului comunist din acea perioadă susţinut de fosta Uniune Sovietică.

Ce promisiuni i-a făcut Marine Le Pen premierului ungar Viktor Orban

Salutând „curajul” şi „determinarea” premierului ungar, Marine Le Pen şi-a luat „angajamentul”, în cazul în care va fi aleasă şef de stat anul viitor, „să-i ofere sprijinul Franţei şi al poporului său pentru a reorienta o Uniune Europeană a cărei brutalitate ideologică ameninţă însăşi ideea de suveranitate”.

Marine Le Pen a refuzat să critice recenta lege ungară anti-LGBT+, aflată în centrul unei dispute juridice dintre Budapesta şi Bruxelles: „Aşa cum sunt fundamental ataşată ideii de suveranitate a fiecărei naţiuni, nu mi-ar trece prin cap să vin să dau o lecţie poporului ungar”, a afirmat ea.

Candidata Adunării Naţionale (RN, fostul Front Naţional) a criticat o „putere centralizată bruxelleză, îmbătată de propria ei existenţă, de puterea, de atotputernicia ei”, denunţând o „voinţă de aservire” a Uniunii Europene şi a respins, totodată, orice principiu al primatului dreptului european.

„Acest principiu nu a putut fi impus decât prin manevre”, iar instanţele poloneze „sunt pe deplin justificate să-şi afirme dreptul de a stabili şi de a face să fie respectate regulile fondatoare ale pactului lor naţional, pactului lor social şi chiar pactului lor privind societatea”, a spus Marine Le Pen.

Le Pen: „UE ştie bine că îşi joacă ultima carte”

Potrivit acesteia, „ameninţările cu sancţiuni şi excluderea a fortiori, care sunt de o rară violenţă faţă de Ungaria sau Polonia, sunt o dovadă a mizei dezbaterii care se deschide”, căci „Uniunea Europeană ştie bine că îşi joacă ultima carte”.

Reiterându-şi angajamentul „să reformeze Constituţia franceză pe calea unui referendum pentru a consfinţi principiul superiorităţii sale, Marine Le Pen a subliniat că aceasta va cuprinde de asemenea „reglementarea completă a problemei imigraţiei, acest flagel de care naţiunile noastre trebuie să se apere în mod imperativ”.

Referitor la acest subiect, ea a denunţat „invazia de migranţi pe care Uniunea Europeană vrea să o organizeze” şi ale cărei „efecte dezastruoase„ se fac resimţite „la nivel de identitate, financiar şi teritorial”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *