Certificatul verde tulbură apele în Poliția Română. „Se va bloca sistemul”

Dacă va trece, Legea privind obligativitatea „Certificatului Verde” la locul de muncă ar putea crea o sistuație fără precedent în Poliția Română.

Dumitru Coarnă susține că, dacă s-ar impune Certificatul Verde pentru polițiști, s-ar bloca Sistemul.

Deputatul social-democrat a explicat, că polițiștii ar avea două soluții: ori pleacă, ori se vaccinează. Însă, foarte mulți dintre oamenii legii nu sunt de acord cu vaccinarea.

„Va fi o mare problemă, pentru că oamenii au două soluții: ori pleacă, ori se vaccinează. Dacă ar pleca 50% din efective, am funcționa pe avarie, cu mai puțin de 50% din schemă, dacă ne referim la operativi. Problema cea mai gravă este că din 20.000, 10.000 avem deficit în mediul rural, adică un deficit de peste 50%, ceea ce nu se va putea acoperi, nici măcar dacă aducem din sursă externă. Se va bloca sistemul”, a declarat , pentru Jurnalul, Dumitru Coarnă, fost lider al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), actualmente deputat PSD.

Legea privind impunerea „Certificatului Verde” nu a trecut de votul Senatului, însă for decizional în această problemă este Camera Deputaților.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *