Premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul. Se așteaptă o nouă propunere a președintelui Klaus Iohannis

Liberalii s-au reunit, luni seara, înainte de audierile care ar fi trebuit să aibă loc, marți, la Parlament.

În urma discuțiilor în legătură cu formarea unui nou executiv, PNL a decis depunerea mandatului primit de Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

„Așa cum am afirmat încă de săptămâna trecută am sperat ca prin demersurile pe care le-am întreprins să reușesc să cristalizez o soluție pentru un guvern minoritar, cele două partide politice au anunțat că nu vor vota un guvern minoritar, BEx a decis retragerea mandatului. Am să depun mandatul, nu am să-l retrag. Fac un apel la partide să se găsească o formulă de consolidare.

Am convingerea că toate activitățile din partide trebuie să fie pe dialog. Este o decizie pe care nu o ia PNL, președintele va decide pe cine va propune”, a spus Nicolae Ciucă imediat după sedința PNL.

La rândul său, Florin Cîțu a precizat că PNL se va duce la următoarele consultări cu o majoritate parlamentară.

„Decizia de a depune mandatul trebuie adusă la cunoștința președintelui României, dar celelalte decizii sunt ale PNL. Când vom merge la consultări, trebuie să avem o majoritate parlamentară”, a declarat președintele PNL – Florin Cîțu.

„Având în vedere deciziile celor două partide – PSD și USR, BEx i-a propus lui Nicolae Ciucă să depună mandatul. A fost o decizie a BEx. Vom propune BPN de a flexibiliza mandatul și de a începe negocieri pentru formarea unei majorități. Mâine seară vom stabili detalii, echipe de negociere”, a mai spus Florin Cîțu.

Depunerea mandatului va avea loc marți, la prima oră.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *