Laura Codruța Kovesi a pierdut procesul la ICCJ. Reacția Parchetului European

Recent, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis să respingă, definitiv, acțiunea intentată de Laura Codruța Kovesi, fosta șefă DNA, împotriva Consiliului Superior al Magistraturii, care nu i-a acordat gradul profesional de Parchet General.

După această sentință, au apărut informații potrivit cărora fosta șefă a DNA ar putea rămâne fără funcția deținută în prezent. 

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, reacționează și spune că decizia Curții de la noi din țară nu are relevanță când vine vorba de criteriile care trebuie îndeplinite la ocuparea funcției de șef al Parchetului European.

Ele au fost verificate de o comisie independentă în timpul procedurii de numire. Astfel, fosta șefă a DNA nu își pierde funcția. Recent, forul condus de Laura Codruța Kovesi a arestat un fost ministru din Croația. 

„Decizia Curții din România nu are relevanță în ceea ce privește criteriile de eligibilitate pentru ocuparea funcției de procuror-șef european, stabilite la articolul 14 al Regulamentului Parchetului European, care au fost verificate în amănunt de către un juriu independent și validate atât de Consiliul Uniunii Europene, cât și de Parlamentul European în timpul procedurii de numire”, a transmis Parchetul European

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *