Mișcare surpriză din partea lui Marcel Ciolacu la negocieri. „N-am mandat pentru un guvern PSD – PNL”

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu a afirmat vineri dup-amiază, că va ieși din coaliție dacă UDMR sau minoritățile nu vor face parte din viitorul guvern pentru că „nu are alt mandat de la partid”.

Afirmația vine, după ce Kelemen Hunor a afirmat, că va părăsi coaliția, dacă nu i se va da UDMR-ului ministerul Dezvoltării.

Marcel Ciolacu, consideră că blocajul negocierilor va fi rezolvat prin negocieri. Ciolacu a mai spus că nu s-a discutat despre un viitor guvern PSD-PNL, fără minorități sau UDMR, astfel că viitoarea guvernare trebuie să aibă exact aceeași compoziție politică stabilită inițial.

„Am finalizat capitolul social, IMM și investiții, 7% investiții, am finalizat acordul politic, urmând ca până duminică toate negocierile să fie finalizate, astfel încât de luni să intrăm în procedura pentru ca să ne ținem de cuvânt, astfel ca joi România să aibă un guvern.

Sunt normale anumite discuții când formezi o coaliție, când ai negocieri, eu asigur românii că joi avem un guvern. Trebuie să înțelegem toți care purtăm aceste negocieri că până duminică aceste negocieri trebuie să se termine. Situația se deblochează prin negocieri.

Noi am pornit ca această coaliție va fi formată din PNL, PSD, UDMR și minorități. Nu am alt mandat de la partid pentru altă majoritate. Logic înseamnă că eu n-am mandat pentru un guvern PSD – PNL. Dacă UDMR iese, iese și PSD pentru că nu am alt mandat”, a declarat Marcel Ciolacu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *