Atac dur la noua alianță. Dacian Cioloș o vede ca fiind „un monstru politic cu două capete plus coada UDMR”

Profitând de neînțelegerile alianței PNL, PSD și UDMR pentru formarea noii guvernări, Dacian Cioloș, liderul USR afirmă, că aceasta este un „monstru politic cu două capete plus coada UDMR”. 

De asemenea, Cioloș susține, că odată ajuns din nou la putere, PSD „va fura tot ce se va putea fura și va contesta PNRR”.

Vineri, Dacian Cioloș a postat pe pagina sa de socializare un comentariu pe această temă, în care spune că, „România are nevoie de un sistem pluripartidic funcțional”, dar fără PSD, care este un „partid toxic”.

„PNL a reușit să arunce copilul și să păstreze copaia. Dintr-un partid care conducea o coaliție guvernamentală a devenit a cincea roată la căruța PSD. Primele măsuri anunțate sunt parte a programului populist al PSD, așa cum era și de așteptat, la pachet cu o intensificare a criticii PNRR.

E transparent ce se petrece. Imediat instalat, PSD o să înceapă să fure tot ce se poate fura și să conteste PNRR, astfel încât atunci când vor fi prinși și penalizați să invoce imaginarele probleme ale programului, nu furtul propriu-zis.

Cred că nu e prea târziu să le cerem politicienilor responsabili din PNL să ia atitudine și să salveze ce se mai poate salva.

Rotativă sau nu, guvernarea cu PSD va însemna irosirea speranței de modernizare a țării și o permanentă cursă de măsuri populiste luate pentru a se câștiga iluzorii puncte electorale.

Deși PNL trebuie să își definească singur relația cu propriii alegători și susținători, trebuie spus că perspectiva revitalizării PSD care se vede cu guvernarea în brațe este terifiantă.

România are nevoie de un sistem pluripartidic funcțional, nu o întoarcere la un pseudopartid unic, care cultivă populismul și extremismul pentru a se arăta pe sine ca pe un rău mai mic.

PSD a fost și este un partid toxic, unul care a ținut România pe loc în trecutul recent și își dorește să rămână în continuare la butoane pentru a controla și viitorul nostru”, a criticat Dacian Cioloș coaliția nouă și negocierile ce au loc în aceste zile pentru formarea unui guvern.

 „Capitularea PNL este o rușine fără margini și ne preocupă mai mult soarta reformelor decât o dispută cu acest partid care a ales să se sinucidă politic.

USR rămâne singura forță politică pentru care schimbarea și modernizarea României înseamnă o viață mai bună pentru români.

Suntem singurii care nu cădem în capcana discursurilor populiste de dragul unui vot și suntem singurii responsabili într-o clasă politică incapabilă să își înțeleagă rolul fundamental pentru viitorul nostru comun. Avem datoria să nu capitulăm în fața acestui monstru politic cu două capete plus coada UDMR”, a mai spus Dacian Cioloș, în mesajul postat, vineri, pe Facebook.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *