Cristian Dide a fost reținut de procurorii DIICOT. Halucinant ce a putut să facă protestatarul

Procurorii DIICOT l-au reținut,luni, pentru 24 de ore, în Gara de Nord, pe cunoscutul protestatar Cristian Dide, chiar în trenul care urma să plece spre Iași.

El este acuzat de introducere în țară și trafic cu droguri de mare risc.


În ultimii ani, protestatarul Cristian-Mihai Dide a extrem de cunoscut în România, fiind unul dintre cei mai vocali reprezentanți rezist din Piața Victoriei.

Dide este suspectat că a trimis pachete cu droguri chiar către DIICOT.

Luni dimineaţă, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, au efectuat 9 percheziţii domiciliare în judeţele Ilfov şi Călăraşi şi în Bucureşti, la sediile unor magazine şi la locuinţele unor persoane suspectate de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc (canabis şi produse cu conţinut THC),.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României cantităţi de canabis pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi.

”La data de 22.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Ilfov şi Călăraşi şi a municipiului Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane fizice suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc. În cauză s-a reţinut faptul că, o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României, cantităţi de cannabis, pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete către DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi”, anunţă DIICOT.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate produse şi substanţe, susceptibile a face parte din categoria drogurilor.

Protestatarul Cristian Dide s-a exprimat și public în favoarea legalizării consumului de canabis în România.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *