Lăcomia l-a adus în fața anchetatorilor. Medic de familie cercetat pentru înșelăciune

Un medic de familie, în vârstă de 78 de ani este cercetat de polițiști fiind acuzat de pentru înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals.

Potrivit unui comunicat, emis de IPJ Buzău, medicul este din București și profesează la un cabinet medical din Pogoanele, Buzău.

Polițiști de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău au descoperit, că în perioada 2016 – 2019, medicul împreună cu alţi doi angajaţi ai cabinetului medical, ar fi întocmit în fals registre şi alte înscrisuri, din care rezulta că ar fi acordat 11.269 servicii medicale pentru 2.272 de pacienţi, fără ca acestea să se fi efectuat în realitate.

„Deşi serviciile medicale nu ar fi fost efectuate în realitate, medicul ar fi introdus în platforma informatică aferentă asigurărilor de sănătate datele informatice din care rezulta că serviciile au fost acordate pacienţilor respectivi”, arată IPJ Buzău.

Astfel, medicul transmitea lunar, în vederea decontării, factura însoţită de formularele de raportare privind serviciile detaliate acordate pacienţilor, iar prejudiciul cauzat bugetului asigurărilor sociale de sănătate este de aproximativ 400.000 de lei.

În cursul zilei de luni, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului, au efectuat 4 percheziţii în Buzău, Bucureşti şi Pogoanele de unde au ridicat laptopuri, mai multe înscrisuri şi documente.

Pe lângă medicul în vârstă de 78 de ani au mai fost conduşi la secţie pentru audieri şi cei doi angajaţi ai cabinetului medical din Pogoanele. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *