Măsură halucinantă la supermarketurile Kaufland. Garduri de 2 metri înălțime separă clienții vaccinați de cei nevaccinați

Situația pandemică din România dă, uneori, idei dintre cele mai șocante atunci când vine vorba despre aplicarea restricțiilor.

În ultima perioadă, accesul clienților în supermarketurile Kaufland din București, Buzău, Brașov și Ploiești se face funcție de certificatul verde.

Concret, , clienții care vor să ajungă la magazinele din galeria comercială a acestor supermarketuri vor trebui să prezinte obligatoriu certificat verde, iar în interior au fost montate garduri cu înălțime de 2 metri pentru a separa clienții vaccinați de cei nevaccinați.

Clienţii sunt nemulţumiţi și se simt discriminați

La Buzău, într-un supermarket din Râmnicu Sărat, oficialii Kaufland au montat gardul interior duminică dimineață, gard care separă spațiile de acces ale persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală, pe de o parte, de cele ale persoanelor care nu dețin certificat verde, pe de altă parte.

Decizia magazinului a stârnit reacții de tot felul. Un client nemulțumit a postat o filmare pe o rețea socială, iar clipul a adunat mii de vizualizări și o mulțime de comentarii negative.

Gardul are o înălțime de circa 2 metri și separă supermarketul de zona cu restaurante și cofetării, care este considerată a fi una non-esențială.

Aceeaşi situaţie a fost observată şi la alt supermarket Kaufland, din Bucureşti.

 În mod evident, măsura nu are nici o explicație științifică, iar clienții se crucesc neînțelegând care este rostul și eficiența acestor garduri.

La vederea gardului metalic în magazin, oamenii au început să conteste această decizie și-l văd ca pe o măsură discriminatorie.

Chiar dacă intrarea este separată de un gard metalic, persoanele vaccinate și cele nevaccinate se întâlnesc la raft.

Despre această măsură șocantă, reprezentanții retailerului Kaufland nu au dat nicio explicație, deocamdată.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *