Se gândesc deja la o moțiune de cenzură? „Asta ar fi cascadorii râsului”

Foto: Punctul.ro

Nici măcar nu au început guvernarea, că deja se pune întrebarea, dacă rotația premierilor din actuala coaliție de guvernare să fie impusă prin moțiune de cenzură.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor susține că asemenea lucru ar fi exclus, chiar dacă unul dintre parteneri nu va dori să cedeze locul celuilalt.

Rotația premierilor între PNL și PSD a fost stabilită peste un an și jumătate, la 23 mai 2023.

„Asta ar fi cascadorii râsului, să mergem pe moţiunea de cenzură. Ştim care e deadline-ul, acolo scrie data exactă, în acord. Cu o săptămână înainte, cu zece zile înainte premierul depune mandatul, urmează nominalizarea în 24 de ore, desemnarea pentru noul premier care în două zile, în trei zile este în Parlament, într-o săptămână, în zece zile s-a votat, nici nu se observă, dacă există încredere, dacă coaliţia funcţionează, dacă majoritatea se păstrează şi dacă oamenii sunt serioşi şi respectă cuvântul dat.

Din punctul meu de vedere nu este o mare filosofie din punct de vedere tehnic, nici din punct de vedere politic, dar haideţi să vedem ce se va întâmpla până atunci”, a declarat Kelemen Hunor, marţi seară, la un post TV.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *