Gestul nebunesc al antivacciniștilor italieni. „Permisul verde” le-a luat mințile

Italia este prima țară din Uniunea Europeană unde permisul verde de sănătate este obligatoriu.

Toţi salariaţii din Italia sunt obligaţi să prezinte un permis de sănătate pentru coronavirus înainte de a intra la serviciu. 

Cei care nu respectă regulile riscă să fie suspendați fără plată sau să primească o amendă de până la 1.500 de euro.

În aceste condiții, antivcacciniștii s-au gândit la o metodă nebunească pentru a intra în posesia acestui „permis verde” fără să mai fie nevoie să se vaccineze.

Așa că, în Italia a luat amploare aşa-numita „corona-party”, unde antivacciniștii încearcă să se infecteze în mod deliberat cu coronavirus, pentru a se imuniza.

Numai, că unii participanți  au ajuns în unitățile de terapie intensivă ale spitalelor, iar unul dintre ei a murit după ce a contractat boala.

Un bărbat în vârstă de 55 de ani a murit din cauza coronavirusului săptămâna trecută, după ce a contractat virusul la o aşa-numită ”corona-party”, care a avut loc în Tirolul de Sud, în nordul Italiei.

Cel puțin trei persoane, inclusiv un copil, au fost spitalizate după ce au luat boala la astfel de petreceri din Italia. Doi dintre acești pacienți sunt acum la terapie intensivă.

După ce astfel de pacienți au ajuns în spitale, polițiștii au declanşat anchete în acest sens, deoarece răspândirea în mod deliberat a Covid-19 este o crimă, în conformitate cu legile italiene.

Medicii spun că pacienții prezenţi la aceste petreceri se infectează cu bună știință pentru a dezvolta anticorpi și a nu mai fi nevoiţi să se vaccineze, deși avertizează că astfel de atitudini pot fi fatale și îi pot pune serios în pericol inclusiv pe tineri.

Patrick Franzoni, coordonatorul unității anti Covid-19 din Bolzano, a declarat că părinții antivaccinişti își pun copiii să participe la aceste ”petreceri corona”. „Petrecăreții se îmbrățișează, se sărută și îşi împart sticlele de băutură cu o persoană infectată. Alţii se adună, de asemenea, în jurul unui pacient care este imobilizat la pat și încearcă să inspire virusul”, a mai spus Patrick Franzoni.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *