Sorin Cîmpeanu taie în carne vie. Se lasă cu demisii la inspectoratele școlare

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu este foarte hotărât să nu facă niciun rabat dacă se vor produce nereguli în legătură cu banii pe care inspectoratele școlare trebuie să-I dea pentru naveta elevilor și bursele acestora.

Orice abatere de la acestenlucruri pot duce chiar la destituirea șefilor inspectoratelor școlare.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat, că instituția pe care o conduce a transmis inspectoratelor banii de navetă. 

„Nu este un motiv de bucurie, dar este o măsură care se impune având în vedere că, de mult timp, aceste sume necesare decontului navetei sunt transmise de Ministerul Educației către fiecare inspectorat școlar județean. Se adaugă și problema plății burselor elevilor, am cerut o suplimentare față de bugetul de 540 de milioane de lei de la prima oară plata bugetul de stat pentru bursele elevilor, am cerut o suplimentare către Ministerul de Finanțe de 109 milioane de lei.

Situația a fost prezentată Ministerului de Finanțe, conform necesarului solicitat de către fiecare județ în parte, defalcat pe județ, și îmi place să cred că în luna decembrie nu vom primi scuze cum că sunt sărbătorile, sunt contabilii în concediu și nu se poate face plata burselor pentru elevi.

Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va fi considerat o gravă deficiență managerială și va fi plătit de către fiecare șef de instituție pentru că, repet, banii de navetă i-am transmis inspectoratelor, banii de burse îi solicităm și-i vom transmite inspectoratelor, nu mai există nicio scuză pentru ca acești bani decont navetă și burse elevi să nu ajungă la elevi”, a afirmat ministrul interimar al Educației la finalul audierii din Parlament, unde a primit aviz favorabil pentru al treilea mandat, potrivit Edupedu.ro.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *