Tragedie cu 52 de morți și zeci de răniți. „Nimeni nu a supraviețuit”

Specialists of Russian Emergencies Ministry carry a tent during a rescue operation following a fire in the Listvyazhnaya coal mine in the Kemerovo region, Russia, November 25, 2021. REUTERS/Alexander Patrin TPX IMAGES OF THE DAY

Cel putin 285 de mineri se aflau în subteran când a izbucnit incendiul la mina de cărbune Listvyazhnaya din Kemerovo la 3.600 de kilometri est de Moscova.

Din primele informații autoritățile cred că una dintre cauzele principale, ar fi o explozie la un puț de ventilație aflat la 250 de metri sub pământ.

Numărul morților este de 52, au informat agențiile de presă ruse, citând o sursă din cadrul serviciilor de urgență.

„Conform informațiilor preliminare, nimeni nu a supraviețuit în mină. 52 de persoane au murit”, a spus această sursă, citată de agenția oficială de presă TASS.

„Principala teorie preliminară este o defecțiune a echipamentului și cauze naturale”, au declarat autoritățile ruse.

Autorităţile au indicat, de asemenea, că au primit o alertă joi în jurul orei locale 08.35 (01.35 GMT) cu privire la prezenţa de fum în mina Listviajnaia, la Gramoteino, în regiunea siberiană Kemerovo, unde se află numeroase mine de cărbune.

Comitetul local de anchetă a deschis o investigaţie pentru “încălcarea normelor de securitate” şi a anunţat seara arestarea directorului minei, adjunctul acestuia, precum şi a responsabilului zonei în care a avut loc accidentul.

S-a stabilit că aceşti oficiali “au permis încălcarea regulilor de securitate industrială în locurile periculoase” ceea ce a provocat “un fenomen gazodinamic” în mină, a explicat comitetul într-un comunicat.

„Este o mare tragedie”, a declarat la televiziune preşedintele rus, Vladimir Putin.

Familiile şi rudele minerilor, adunaţi în faţa intrării pe teritoriul minei, nu au dorit să facă declaraţii.

Trei zile de doliu au fost declarate în regiune cu începere de vineri.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *