Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, mesaj pentru militarii din Armata Română. „La mulți ani de Ziua Națională”

Cu ocazia marii sărbători a românilor de Ziua Națională a României, Vasile Dîncu, ministrul Apărării a afirmat, că unul dintre obiectivele sale principale este dezvoltarea calității vieții din această instituție.

Recent, Vasile Dîncu s-a întâlnit cu omologul său din Polonia, iar discuțiile s-au cristalizat în jurul activităților militarilor români din cadrul Grupului de Luptă din Polonia.

„În prima mea oră de mandat ca ministru al apărării am discutat cu omologul meu din Polonia.

Mi-a vorbit de trei ori, într-o seară, despre militarii noștri din cadrul Grupului de Luptă din Polonia. Mi s-a părut emoționant ceea ce mi-a spus. Am fost foarte bucuros să aud că soldații noștri sunt campioni în ceea ce privește forțele străine dislocate acolo.

În prezent, aproximativ 600 de militari români se regăsesc în misiuni și operații externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU şi OSCE.

Astăzi, în pragul sărbătorii noastre naționale, a românilor din toate colțurile lumii, am avut onoarea să stau de vorbă, alături de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relații internaționale, Simona Cojocaru, de șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, și de șefi ai unor comandamente și structuri centrale ale MApN, prin videoconferință, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în misiuni externe din Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Polonia, precum și cu personalul aflat pe navele militare aflate în misiuni internaționale, fregata „Regina Maria” și puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”.

Le-am mulțumit militarilor noștri pentru că, prin toată activitatea lor, sunt unii dintre ce mai buni ambasadori pe care țara noastră îi are în lume și le-am transmis că una dintre misiunile mele la acest minister este să dezvolt calitatea vieții oamenilor noștri din Armata Română.

Dragi militari români, vă felicit pentru tot ceea ce faceți pentru România noastră!

În numele meu și al domnului prim-ministru vă transmit La mulți ani de Ziua Națională, să rămâneți sănătoși și vă așteptăm să vă întoarceți cu bine acasă!”, a spus Vasile Dîncu, pe pagina sa de Facebook.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *