Ziua Națională a României serbată în Iordania. Trei zile podul Abdoun din Amman va fi luminat în culorile tricolorului românesc

În semn de respect pentru Ziua Națională a României, Autoritatea Regiunii Petra pentru Dezvoltare şi Turism, din Regatul Haşemit al Iordaniei a decis ca, timp de trei zile drapelul țării noastre să fie arborat alături de cel al Iordaniei.

Petra este unul din cele mai vizitate obiective turistice din Iordania şi se află în lista locurilor din patrimoniul mondial UNESCO. Trezoreria este cel mai important şi cunoscut monument din cadrul complexului arheologic.

George Cristian Maior, ambasadorul României în Regatul Haşemit al Iordaniei a avut o întânire cu Suleiman Farajat, comisarul şef al Autorităţii Regiunii Petra pentru Dezvoltare şi Turism pentru a discuta despre cooperarea în domeniul turismului.

Tricolorul românesc, proiectat pe un mare pod din capitala Iordaniei |  DCNews

De menționat faptul că, atât România, cât și Iordania dețin obiective turistice recunoscute de UNESCO.

După întâlnirea celor doi oficiali, ambasadorul român i-a mulţumit comisarului şef pentru ospitalitate şi gestul de prietenie arătat prin arborarea drapelului românesc.

De asemenea, tot cu ocazia celebrării zilei Naţionale a României, podul Abdoun din Amman, capitala Regatului Haşemit al Iordaniei, va fi iluminat timp de trei zile în culorile drapelului României. Podul Abdoun este un obiectiv arhitectural modern, emblematic pentru capitala Iordaniei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *