15 partide extremiste și conservatoare formează o nouă alianță în Parlamentul European. Marine Le Pen și Matteo Salvini au bătut palma

O nouă alianță se formează în Parlamentul European, după ce liderii a 15 partide extremiste și conservatoare au semnat o declarație comună.

Printre aceste partide este și Adunarea Naţională a politicienei franceze Marinei Le Pen și Liga italiană a lui Matteo Salvini.

Liderii celor 15 partide se întâlnesc vineri şi sâmbătă la Varşovia pentru a discuta condițiile formării noii alianțe.

„Pentru a continua apropierea între partidele patriotice divizate în prezent în două grupuri distincte în cadrul Parlamentului European (Identitate şi Democraţie şi Conservatori şi Reformişti Europeni), o întâlnire între liderii acestor diferite formaţiuni la care va participa Marine Le Pen, va avea loc pe 3 şi 4 decembrie la Varşovia”, potrivit informaţiilor furnizate de Adunarea Naţională. 
Marine Le Pen, candidată la alegerile prezidenţiale din Franţa din aprilie anul viitor, precizează că se va “întâlni cu cele 14 partide semnatare ale unei declaraţii comune în iulie 2021, care face apel la o mare alianţa în Parlamentul European”.

Liderul Ligii italiene, Matteo Salvini, nu va fi prezent la întâlnirea de la Varşovia, potrivit purtătorului său de cuvânt. Dar “Liga continuă să lucreze” la o “alternativă la stânga în Italia şi Europa”, potrivit sursei citate.

Printre semnatarii declaraţiei din iulie s-au numărat Marine Le Pen, Matteo Salvini, premierul ungar şi liderul Fidesz Viktor Orban, liderul partidului polonez Dreptate şi Justiţie Jaroslaw Kaczynski, liderul Vox din Spania Santiago Abascal şi lidera Fratelli d’Italia (partid neo-fascist) Georgia Meloni.

Aceste partide au subliniat în declaraţia din iulie necesitatea unei reforme profunde a UE, exprimându-şi temerea în legătură cu “crearea unui superstat european”.

După această declaraţie, Marine Le Pen a fost primită pe 27 octombrie de Viktor Orban la Budapesta. Cei doi oficiali au denunţat cu această ocazie”înrobirea” UE şi pericolul valurilor migratorii.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *