Pește cu ciuperci la cuptor. Îți lasă gura apă!

Peștele la cuptor cu ciuperci este o rețetă cu puține calorii, foarte ușor de preparat, ce poate fi servită atât la prânz, cât și la cină.
Se poate folosi orice pește „fără oase”, de preferat, somn, păstrăv, cod, hering sau macrou.
Ingrediente
700 g peşte alb, de preferat cod
200 g ciuperci champignon
15 g capere
2 crenguţe tarhon
200 g unt
sare, piper
½ căpăţână usturoi
1 linguriţă chili
50 g parmezan
½ linguriţă zeamă de limetă
Mod de prepare
Amesteci 150 g de unt cu o crenguţă de tarhon tăiată, cu usturoiul pisat, cu zeama de limetă, cu chili şi laşi la o parte. Între timp, preîncălzeşti cuptorul la 200 °C.
Tai ciupercile în patru şi le prăjeşti până se înmoaie în amestecul de unt cu tarhon. Când sunt moi, adaugi caperele şi le laşi 2-3 minute. Presari sare şi piper, după gust şi mai ţii 10 minute să se combine aromele. Răstorni amestecul într-o tavă.
Asezonezi bucăţile de peşte cu sare şi piper, după gust şi le aşezi peste legume. Le ungi cu o bucată generoasă de unt rămasă şi le presari cu parmezan. Dai tava la cuptor 20 de minute. Serveşti mâncarea decorată cu cealaltă crenguţă de tarhon.
Lucian Ionescu