Pește cu ciuperci la cuptor. Îți lasă gura apă!

Peștele la cuptor cu ciuperci este o rețetă cu puține calorii, foarte ușor de preparat, ce poate fi servită atât la prânz, cât și la cină.

Se poate folosi orice pește „fără oase”, de preferat, somn, păstrăv, cod, hering sau macrou.

Ingrediente

700 g peşte alb, de preferat cod

200 g ciuperci champignon

15 g capere

2 crenguţe tarhon

200 g unt

sare, piper

½ căpăţână usturoi

1 linguriţă chili

50 g parmezan

½ linguriţă zeamă de limetă

Mod de prepare

Amesteci 150 g de unt cu o crenguţă de tarhon tăiată, cu usturoiul pisat, cu zeama de limetă, cu chili şi laşi la o parte. Între timp, preîncălzeşti cuptorul la 200 °C.

Tai ciupercile în patru şi le prăjeşti până se înmoaie în amestecul de unt cu tarhon. Când sunt moi, adaugi caperele şi le laşi 2-3 minute. Presari sare şi piper, după gust şi mai ţii 10 minute să se combine aromele. Răstorni amestecul într-o tavă.

Asezonezi bucăţile de peşte cu sare şi piper, după gust şi le aşezi peste legume. Le ungi cu o bucată generoasă de unt rămasă şi le presari cu parmezan. Dai tava la cuptor 20 de minute. Serveşti mâncarea decorată cu cealaltă crenguţă de tarhon.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *