Șuții din buzunare i-au speriat pe nemți. Cum acționau hoții români

Șuții din buzunare au speriat pe nemți. Cum acționau hoții români

Poliția Federală a arestat patru hoți români în momentul în care aceștia au furat un portofel de la niște călători din gara din Duisburg.

De regulă, hoții din buzunare acționau în zonele aglomerate, profitând de neatenția victimelor.

Incidentul s-a petrecut joi, 2 decembrie, în jurul orei 11.00. Agenții civili de la Poliția Federală urmărit și prins în flagrant patru șuți din România. Un alt bărbat complice cu hoții a reușit să scape.

Împotriva celor patru suspecţi a fost deschisă urmărirea penală pentru furt.

Patru români, două femeie (de 41 și 51 de ani) și doi bărbați (de 20 și de 44 de ani) au fost urmăriți de agenții în civil în Gara Centrală din Duisburg. Cei patru hoți se plimbau pe platforme și țineau ochii pe bagajele călătorilor, căutând oportunități să acționeze. Până să intervină,  polițiștii civili au urmărit grupul mult timp.

Cum „operau” hoții 

Grupul de hoți s-a apropiat de o femeie în vârstă de 66 de ani și de însoțitorul acesteia în tunelul pietonal dintre ieșirile 10/11 și 12/13. Românii i-au înconjurat pe cei doi călători, iar tânărul de 20 de ani a deschis geanta de umăr a victimei, a băgat mâna înăuntru și a scos un portofel roșu. Ceilalți autori au creat o diversiune și au distras atenția victimelor, după care grupul a încercat să se îndepărteze. Poliția federală civilă a intervenit și i-a prins pe cei patru hoți de buzunare. Un complice a reușit să scape.

Cei patru suspecți au fost arestați provizoriu și duși la secția de poliție. Când a fost arestat, tânărul de 20 de ani a declarat inițial că bărbatul de 44 de ani și-a băgat portofelul în buzunar. Într-un final a scos portofelul din chiloți, învelit într-o eșarfă.

Investigațiile ulterioare au scos la iveală că grupul ar putea fi responsabil și de alte furturi în zonă. Părții vătămate i-a fost returnat portofelul. Bunurile furate valorau în jur de 170 de euro.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *