Vești bune înainte de sărbători pentru românii care stau la bloc. Nu mai sunt obligați să…

Camera Deputaților a adoptat, marți, proiectul prin care românii care locuiesc la bloc nu mai sunt obligați să-și monteze repartitoare de căldură în apartamente.

Amendamentul a fost inițiat de USR și prvede amânarea montării repartitoarelor până pe 31 decembrie 2022.

„Amendamentul de amânare a obligativităţii montării de repartitoare pentru românii care sunt în sisteme centralizate de încălzire este un amendament pe care l-am depus şi a fost susţinut de întreaga Comisie pentru industrii.

În contextul creşterii preţurilor şi la energie, şi la gaze este important să nu impunem costuri suplimentare pe umerii românilor şi iată că montarea acestor repartitoare ar genera costuri în plus şi mai ales nemontarea lor ar fi generat amenzi între 500 şi 1.000 de lei”, a declaraat deputatul USR Cristina Prună

Votul Camerei a fost decizional, așa că legea merge pentru promulgare la șeful statului.

Motivul principal al amânării este acela că persoanele care nu îşi vor monta repartitoare până la data de 1 ianuarie ar trebui să plătească amenzi între 500 şi 1000 de lei.

Proiectul de lege adoptat marţi de către deputaţi are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea legii 121/2014, în vederea asigurării unui cadru legislativ coerent în domeniul eficienţei energetice şi îndeplinirii de către România a obligaţiilor ce decurg din calitatea sa de stat membru al Uniunii Europene.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *