Urmările îmbolnăvirii cu coronavirus la copii. Medicul Valeria Herdea avertizează

Medicul Valeria Herdea, președinte Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie și vicepreședinte Colegiul Medicilor din România, a vorbit marți despre afectarea copiilor în timpul pandemiei la dezbaterea cu tema „Îmi vaccinez copilul – De vorbă cu specialiștii!”.

Potrivit medicului pediatru, adolescenții și copiii mai mici  au trecut în acești doi ani de pandemie COVID-19 prin tulburări de comportament, tulburări de somn, tulburări de alimentație, precum și prin teama de a se apropia de colegii lor.

„Ultimii doi ani de pandemie, ne-au adus în față o boală nouă, cu foarte multe dimensiuni, de la cea medicală, până la cea socială, de la implicațiile care privesc invaliditatea, decesul, suferința celor care rămân în urmă, și în același timp, impactul pe care l-a avut asupra copiilor. Aceștia au trecut prin tulburări de comportament, tulburări de somn, tulburări de alimentație, teama de a se apropia de colegii lor.

Am căpătat în profesia noastră o nouă valență, aceea de a vedea copiii foarte afectați”, a spus medicul Valeria Herdea.

„Copiii sunt foarte afectați. Copiii fac forme ușoare de COVID-19, dar impactul pe care boala aceasta l-a avut asupra lor din punct de vedere psihic, emoțional, cred că este cea mai adevărată pandemie pe care o vom traversa în următorii ani”, a mai spus Valeria Herdea.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *