Valul 5 al pandemiei bate la ușa României. Premierul Nicolae Ciucă: „Venim cu o schimbare de abordare”

Statisticile din ultimele zile prezentate de Grupul de Comunicare Strategică, arată că în România crește îngrijorător numărul persoanelor infectate cu SARS-COV-2.

În ședința de Guvern de miercuri, premierul Nicolae Ciucă a spus că sistemul sanitar trebuie să fie pregătit pentru valul 5 al pandemiei care se va abate asupra țării noastre.

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, vaccinarea rămâne singura metodă pentru a scăpa de pandemie.

„Venim cu o schimbare de abordare pentru pregătirea gestionării valului 5 al pandemiei. Vom pune accent asupra pregătirii acordării asistenței medicale și astfel la nivelul Ministerului Sănătății va fi inființat un Grup de management al informațiilor operative din sănătate, care să aibă rol de coordonare a resurselor acțiunilor și informațiilor medicale.

Vom extinde capacitatea de testare și vom oferi greutate capacității de acordare a asistenței medicale ambulatorii. Punem la locul cuvenit problematica siguranței pacientului în spital.

Trebuie să înțelegem tot ce este de înțeles din consecințele grave ale incendiilor produse în spitale și astfel să luăm măsurile necesare pentru a nu se repeta”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Cred că este corect din partea noastră să informăm cetățenii asupra beneficiilor vaccinării, în sensul în care nu îi protejează să nu contacteze virusul, ci îi protejează să nu facă forme grave de boală.

Putem să vedem astăzi din statisticile care sunt publice că în țările care sunt deja afectate de valul 5 că deși există sute de infectări pe zi, numărul celor care își pierd viața este mult mai mic decât ce am putut observa la valurile precedente, iar asta se datorează nivelului ridicat de vaccinare.

Trebuie să existe un parteneriat între cetățeni, autorități și medici. Să avem încredere în sfaturile lor. Mâine vom avea o discuție cu medicii de familie. Căutăm să extindem implicarea și importanța medicilor de familie pentru a putea face față valului 5.

Vom aloca resursele necesare pentru protejarea sănătății oamenilor și vom asigura tratamentul adecvat în cazul în care va fi nevoie”, a spus premierul Ciucă, la ședința de Guvern.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *