Va fi un an greu. „România nu va fi ocolită de această criză”

O viitoare criză alimentară va lovi România în anul viitor, este de părere ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Joi seară, Adrian Chesnoiu a afirmat, la un post tv că: „riscuri există în orice domenii. Avem cel mai bun exemplu, criza din energie si gaze. Energia s-a scumpit așa de mult încât a impactat foarte multe domenii de activitate. Evident ca nici agricultura nu va fi ocolită de această criza, din păcate. Fermierii sunt îngrijorați că aceasta criza se va putea extinde pe o perioada lunga’’.

Potrivit ministrului Agriculturii, deja, în România a început o mare criză în industria de panificație si morărit.

 „Industria de panificație si morărit se lovește deja de o criza, pentru ca acolo se intersectează 3 factori de risc. Prețul energiei, prețul gazelor si prețul materiilor prime. Toate crescând exponențial, vor afecta pe termen lung prețurile la alimente si panificație. 

La Ministerul Agriculturii, încă de la preluarea mandatului, am dorit sa punem pe o linie de normalitate, relația pe care Ministerul Agriculturii o are cu fermierii!’’.

Ministrul a spus ca a aplicat la rectificarea bugetară întregirea plăților necesare programelor pe care trebuia ministerul sa le plătească pana la finalul anului. Si pot sa va spun ca am tras o linie, în 25 noiembrie execuția bugetară a Ministerului Agriculturii era de 61 % iar astăzi este de 92 %.’’, a mai declarat Adrian Chesnoiu. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *