Coșmar în noaptea de Revelion. Un bărbat și-a pierdut un ochi și doi copii sunt în stare gravă la spital

În fiecare an, în noaptea de Revelion, zeci de persoane ajung la spital după ce au fost rănite de petarde și artificii.

Nu de puține ori petardele au lăsat prsoane infirme pentru toată viața.

De exemplu, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu pentru că o petard i-a explodat în fați, pierzându-și un ochi. De asemenea, bărbațul avea și leziuni grave pe brațe.

Tot la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au ajuns, imediat după miezul nopții doi pacienţi care au suferit leziuni la faţă, ochi şi mână ca urmare a exploziei petardelor.

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 64 de ani, care este in prezent internat la Secţia de Ortopedie cu degetele de la mâna stângă afectate de o petardă. Va fi supus unei intervenţii chirurgicale. Din păcate, am avut şi un tânăr de 37 de ani, care a fost adus la UPU, după ce o petardă i-a distrus ochiul şi mâna. A fost adus în stare gravă şi a fost transferat la Craiova. Acesta şi-a pierdut unul dintre ochi şi avea leziuni şi la nivelul unui braţ“, a declarat Mihaela Ţicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Tot în noaptea de Revelion, poliţiştii au deschis o anchetă după ce un bărbat din oraşul Filiaşi a fost rănit de o petardă în timp ce se afla în comuna gorjeană Turburea.

„La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Cărbuneşti şi lucrători din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti, iar din verificările efectuate a reieşit faptul că un bărbat de 37 de ani, din oraşul Filiaşi, în timp ce se afla pe raza comunei Turburea, ar fi introdus o petardă într-o ţeavă metalică, pentru a-i creşte intensitatea sonoră, iar în momentul în care a aprins-o, aceasta i-a explodat în faţă, provocându-i leziuni. Bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.  În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova au ajuns în noaptea de Anul Nou, 10 pacienţi răniţi de petarde și artificii, printre care și doi copii.

Unul dintre copii are 13 ani și a fost internat la Secţia de oftalmologie, prezentând traumatisme la ambii ochi.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *