Bucurie maximă pentru multe familii de români. Primii bebeluși născuți în România de Anul Nou

Tradiţia spune că e semn de noroc pentru copiii faptul că s-au născut în zi de sărbătoare.

Mai multe familii din țară şi-au petrecut Revelionul cu emoţii mai mari ca oricând.

În maternităţile din ţară mulţi copii s-au grăbit să vină pe lume în noaptea dintre ani.

În București, în primele trei minute ale anului 2022 a venit pe lume un băieţel.

Andrei Vladimir este primul bebeluș născut în 2022, la Maternitatea Polizu din București.

L-a urmat îndeaproape Horia. Un bebeluş de nota 10, de la maternitatea Filantropia.

De asemenea, la maternitatea Giuleşti s-au născut doi bebeluşi în noaptea dintre ani. 

Adrian Costin, șef gardă Maternitatea Polizu: Mai multe nașteri în cursul zilei de ieri, și naturale și cezariene, nu au fost cu prematuri, așa că asta înseamnă că semne bune anul are!

În Timișoara, primul copil care a venit pe lume în 2022 este un băiețel de 2,8 kilograme. Acesta s-a născut prin cezariană, în jurul orei 4, la Maternitatea Odobescu a Spitalului Municipal din Timișoara.

La aproximativ două ore distanță s-a mai născut un băiețel. Mămica l-a adus pe lume natural.

Și la Craiova, în maternitatea Filantropia, o fetiță este primul copil venit pe lume. Și pentru că s-a nascut în zi de sărbătoare, pe Riana Maria o va chema și Vasilica.

Dr. Claudia Radu: “O fetiță sănătoasă, de peste 3 kg este bine, deja s-a adaptat la viața asta extrauterină și este bine. Este sănătoasă și este bine.”

În schimb, la maternitatea din Târgu Mureș, primul nou născut din 2022 este un băiat. Adelin a venit pe lume chiar la miezul nopții, spre fericirea mamei.

Feri Monica Angela: “E băiat. Nu am crezut că e băiat, am crezut că e fată. Așa a vrut Dumnezeu să fie anul ăsta la 12 fix”.

Dimineață, pe 1 Ianuarie, ora 10.00, la maternitatea din Bârlad, s-a născut un băiețel, care a primit la naștere nota 9 și, bineînțeles, numele acestuia nu putea fi altul decât Vasile. Copilul este sănătos ca și mama sa. 

Tradiția spune că, acei copii născuți de Revelion vor avea o viață plină de cadouri si success. Bebelușii veniți pe lume în prima zi a anului sunt cei mai norocoși și vor avea succes în viață. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *