Explozie de infectări cu coronavirus în România. Se înființează centre de evaluare în toată țara

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți 3.900 de noi infectări cu coronavirus în România, o creștere semnificativă față de ultimele zile, în care pragul de 2.000 de infectări nu fusese depășit.

În acest context, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a organizat, marți, videoconferințe cu directorii direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a Municipiului București, și cu managerii spitalelor.

La aceste videoconferințe au participat și secretarul de stat, Adriana Pistol, împreună cu președintele interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan.

Aceștia au discutat despre centrele de evaluare a pacienților COVID și despre pregătirea spitalelor pentru a acorda servicii medicale atât pentru bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 cât și pentru cei cu alte patologii, pentru a evita situația din valurile precedente care a dus la o mortalitate acută.

Ministrul Sănătății consideră foarte importante centrele de evaluare ambulatorie, în care pacienții infectați vor fi investigați și vor beneficia de tratament astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital.

„Ne gândim la cele mai bune soluții atât pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2 cât și la cei care au alte afecțiuni. Este esențial ca spitalele să rămână funcționale. Pacienții cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale”, a spus Ministrul Sănătății.

Secretarul de stat Adriana Pistol a precizat, că pentru a preveni cazurile severe e important ca pacienții diagnosticați cu COVID-19 să ajungă în ziua în care au primit rezultatul într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală.

Adela Cojan, președintele interimar al CNAS, a sublinat, la rândul său, că „bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluați și tratați gratuit atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurați”.

Ministerul Sănătății va realiza centralizarea situației centrelor de evaluare și va pune la dispoziția cetățenilor o hartă interactivă cu acestea cât mai rapid.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *