Starea de alertă se prelungește. Ultimele măsuri ale CNSU

În ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) de miercuri se va prelungi starea de alertă în România pentru încă 30 de zile.

În acest caz, se vor lua unele măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului și de gestionare a valului 5 de pandemie.

Printre aceste măsuri este purtarea obligatorie a măștilor sanitare sau FFP2 în toate spațiile publice, inclusiv în aer liber, ca și unele restricții în transportul în comun.

Măsurile urmează să fie aplicată în toată țara. Guvernul Ciucă a discutat deja mai multe măsuri pentru valul 5 dezvoltat rapid de OMICRON, printre care și introducerea măștii FFP2.

Luni, premierul a avut întâlniri cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și cu Raed Rarafat, șeful DSU, precum și cu alți responsabili sanitari implicați în sănătatea publică și vaccinarea anti-COVID-19. Ulterior au fost discutate în ședința de Guvern din 3 ianuarie.

Potrivit comunicatului Guvernului, luni, 3 ianuarie, continuarea vaccinării a fost subliniată ca fiind cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2.

Pe de altă parte, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări, rămâne portul corect al măștii chirurgicale sau al altor tipuri de măști care să respecte standardele FFP2.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *