Invenția unui român a uimit Italia. Masca de protecție inteligentă, unică în lume

Viorel Ionuț Bohotici este un tânăr student în anul I la Inginerie electronică, la Politehnica din Torino și este inventatorul unei măști de protecție inteligente, unică în lume.

Dispozitivul inventat de român își schimbă culoarea atunci când nu mai filtrează bine.

Inventatorul de origine română afirmă că, s-a gândit la această invenție după ce a aflat de pe internet că peste 70% dintre oameni poartă măștile în mod necorespunzator, adică peste 8 ore. Masca inventată de el îl avertizează pe cel care o poartă că a devenit ineficientă, printr-un semnal color.

Tânărul de origine română locuiește în Italia, în Ancona, de la vârsta de 2 ani, alături de părinți.

Viorel Ionuț Bohotici a mai conceput și un dezinfectant universal, care în prezent a intrat la comercializare.

Despre invențiile tânărului, presa italiană a publicat ample articole în ultima perioadă.  

Masca inteligentă va fi prezentată pe data de 18 februarie la Dubai Expo.

Acesta a mărturisit că producătorii îl asaltează deja cu propuneri și el nu a avut încă timp să găsească o denumire comercială pentru produsul pe care l-a inventat.

„Aparatul l-am dezvoltat în cursul anului (2021). Când am văzut că funcționează, am și depus brevetul. Nu m-am așteptat deloc la un asemenea succes. (…) Tehnic se numește indicator pentru bunuri consumabile, însă trebuie să găsim măcar un acronim…”, a mai spus tânărul inventator.

Caracteristicile tehnice pe care trebuie să le aibă această mască sunt legate de impregnarea cu anumite enzime care provoacă reacția și schimbarea culorii.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *