Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţiei va fi desfiinţată. „Nu o desfiinţăm ca să facem alta”

Secția Specială – Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţiei va fi desfiinţată cel târziu la sfârşitul lunii martie, a anunțat ministrul Justiției – Cătălin Predoiu.

Dacă proiectul primeşte aviz pozitiv de la Consiliul Superior al Magistraturii, va fi prezentat în Guvern în luna februarie şi apoi trimis la vot în Parlament.

„Obiectivul Ministerul Justiţiei este să trimitem proiectul desfiinţării SIIJ la începutul lunii februarie în Guvern. Le-am spus liderilor politici că nu fac niciun pas, să merg în Parlament cu proiectul fără avizul CSM”, a declarat vineri ministrul Justiţiei.

 „SIIJ va fi desfiinţată cel tarziu la sfârşitul lunii martie. Nu va fi SIIJ 2.0, nu o desfiinţăm ca să facem alta. Se lucreaza tehnic la o formulă care să fie agreată politic în coaliţie, de către CSM şi la nivel european. Le-am spus liderilor politici că nu fac niciun pas, să merg în Parlament cu proiectul fără avizul CSM. Obiectivul Ministerul Justiţiei este să trimitem proiectul desfiinţării SIIJ la începutul lunii februarie în Guvern.

Voi urgenta Codurile penale şi legile Justiţiei pentru a le trimite până la sfârşitul primaverii, astfel încât la sfârşitul anului, marile şantiere să fie închise: este vorba de SIIJ, legile Justiţiei şi codurile penale plus legea grefierilor şi legea salarizării puterii judecătoreşti”, a mai afirmat Cătălin Predoiu.

Reamintim că în decembrie 2021, premierul Nicolae Ciucă promitea că Secția Specială va fi desființată până la 31 martie 2022, dar va fi creată o altă structură pentu preluarea dosarelor SIIJ.

”Pentru desființarea Secției de investigație a magistraților există o asumare ca până la 31 martie anul viitor să se pună în aplicare o inițiativă legislativă, să se desființeze SIIJ și să se înființeze o nouă structură care să preia dosarele care sunt deja în lucru”, declara Ciucă.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *