Cătălin Drulă a răbufnit. „Clientelismului politic trebuie să i se găsească muncă la stat”

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR și deputat de Timiș a vorbit, la un post de televiziune, despre corupția din sistemul politic românesc și care este miza pentru care politicienii se agață cu dinții de fotoliile pe care le ocupă.

„Dacă ne uităm mai la vest și în alte țări, sunt aspecte ale clientelismului politic, dar la noi este dus la extrem. Din cauza faptului că sistemul acestor partide a fost atât de corupt, este extrem de neatrăgător pentru oamenii independenți, cu capul pe umeri, deștepți și care pot obține rezultate și, astfel, atrage foarte mult zona asta cu – nu aveam altă treabă în viață și nu știam cum să mă descurc – sau – m-a trimis tata -…

Fiii de primari, de pildă, sunt o întreagă clasă căreia trebuie să i se găsească muncă la stat. Fiul primarului trebuie pus ori consilier, ori șef la instituție și trebuie să i se facă o carieră. Practic, organizațiile care trag, cum spun ei, trebuie răsplătite.

Chestia asta duce la bani, în primul rând la sumele pe care le încasează cei numiți, pentru că sunt sume pe care oamenii respectivi nu le-ar obține pe piața muncii, sau, mă rog, ar trebui să muncească și atunci raportul efort depus per bani încasați e net defavorabil dacă te duci în privat.

Pe de altă parte, prin banii drenați de la stat prin achizițiile publice și contractele pe care le face statul. Asta e miza.“, a precizat Cătălin Drulă.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *