Proteste în fața Ministerului Sănătății. Se cere demisia lui Alexandru Rafila

Măsurile luate de autorități din cauza exploziei de îmbolnăviri cu noul coronavirus au nemulțumit mii de români.

Pe rețelele de socializare au fost postate numeroase amenințări cu proteste în fața Ministerului Sănătății pentru a cere demisia lui Alexandru Rafila.

Tot mai mulți români susțin că li se încalcă drepturile și reproșează autorităților că antiviralalele pentru tratamentul COVID nu se găsesc în farmacii.

Protestele sunt anunțate luni, în fața Ministerului Sănătății unde se va cere și demisia lui Alexandru Rafila.

Reamintim că, la sfârșitul anului trecut, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recunoscut că ia în calcul să demisioneze dacă certificatul Covid nu va fi adoptat rapid, prin angajarea răspunderii Guvernului.

„Pot să iau în calcul demisia, dacă certificatul Covid nu va fi adoptat rapid prin angajarea răspunderii Guvernului. Am o răspundere profesională și morală pentru cetățenii României. Dacă se va repeta exercițiul de imagine politică din vară, în mod evident ar fi o soluție onorabilă”, a afirmat ministrul Sănătății.

În urmă cu câteva zile, și preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbea despre o eventuală demisie a lui Alexandru Rafila.

Liderul PSD spune că, în ciuda opiniilor diferite referitoare la certificatul verde, el și ministrul Sănătății nu au avut până acum nicio discuție referitoare la o demisie.

„Eu nu am avut nicio discuţie cu domnul Alexandru Rafila despre demisie”, a dezvăluit Marcel Ciolacu.

Totodată, el a precizat că se dorește cât mai repede depășirea acestui impas, recunoscând că este o lipsă de „credibilitate între instituţiile statului şi cetăţeni”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *