Când începe Programul Rabla din acest an. Anunțul ministrului Mediului, Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a anunțat, duminică seară, că Programul Rabla va demara pe 4 februarie 2022, în vinerea verde.

După 10 ianuarie vor fi anunțate și condițiile de participare, precum și valoarea voucherelor oferite de stat pentru mașini și electrocasnice vechi.

„În câteva zile se finalizează Programul “Rabla” pentru versiunea 2022 – 2024. Am promis asociațiilor de profil predictibilitate și dorim să prezentăm un program care are ca obiective nu închiderea porților imediat după terminarea banilor, ci o etapizare și o predictibilitate în ceea ce privește finanțarea și avantajele unui asemenea program.

La ora actuală există măsuri de încurajare a celor care vor să cumpere mașini noi, inclusiv pentru a susține industria autohtonă de producere a autoturismelor. Programul “Rabla” pentru acest an va fi lansat în 4 februarie, în Vinerea Verde”, a declarat ministrul.

În 2021, programele “Rabla” și “Rabla Plus” au avut primele majorate la 7.500 lei, iar pentru autoturismele “full electric” au fost date vouchere de 10.000 de euro. 

Instituția a anunțat suplimentarea bugetelor cu câte 300 de milioane de lei, pentru dosarele depuse de persoanele juridice în luna decembrie.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *