Sorin Câmpeanu scoate biciul în Educație. Primii loviți sunt directorii din școli. „Vom lua măsuri din ce în ce mai drastice”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu este mulțumit cu rata de vaccinare anti-COVID a cadrelor didactice.

El susține că, acolo unde rata de vaccinare este foarte scăzută, vinovați sunt directorii unităților de învățământ, deoarece, nu și-au dat interesul pentru a promova procesul de vaccinare.

„Rata de vaccinare în învăţământ este mai mult decât dublu faţă de rata de vaccinare naţională. Profesorii s-au vaccinat mai mult decât dublu faţă de media naţională, peste 70% sunt vaccinaţi. Avem 14.000 de şcoli în care rata de vaccinare este de peste 60%; peste 2.000 de şcoli au rata de vaccinare de 100%, absolut toţi, nu numai cadrele didactice, profesorii, educatorii dar şi ceilalţi sunt vaccinaţi. Şcolile sunt un exemplu din această perspectivă a vaccinării.

Desigur, avem şi situaţii – de la 14.000 până la 17.000 de şcoli – erau sub rata de vaccinare de 60%. Sunt din toate judeţele României. O să vedem acolo unde sunt mai multe, unde sunt grupate. Vom lua măsurile posibile din punct de vedere legal pentru directorii acelor şcoli şi poate chiar şi la nivel de Inspectorat Şcolar Judeţean”, a spus Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Digi 24. 

Măsuri drastice împotriva directorilor din școli

 „Schimbarea! Atunci când ai o rată de vaccinare de 50-55% putem să mai găsim explicaţii. Dar în cazul în care sunt şcoli cu rată de vaccinare de 10% acolo este clar că directorul şcolii, conducerea şcolii, nu a avut o abordare proactivă pentru a încuraja vaccinarea, ca să nu presupun că au existat chiar şi îndemnuri împotriva vaccinării. Avem astfel de informaţii. Am luat şi vom lua măsuri din ce în ce mai drastice”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *