Raed Arafat trage un semnal de alarmă. COVID-ul la copii ar putea duce la apariția diabetului de tip I

Mai multe centre medicale din lume au semnalat, de numeroare ori, că îmbolnăvirea cu COVID ar putea lăsa urme, unele pentru toată viața.

În urma cercetărilor s-a concluzionat că acest virus ar putea avea efecte  pe termen lung, chiar și la copii.

„Vedem din ce în ce informații noi care apar – de exemplu, informația care a apărut la Centrul de control al bolilor din Statele Unite, care corelează infectarea la copii cu apariția unui număr mai mare de copii cu diabet de tip I, diabet juvenil. Se pare că sunt studii și analize făcute de către Centrul de control al bolilor din Statele Unite, care e un centru foarte serios, analizând foarte multe date din sistemul lor de asigurări, și unde spune că au apărut mai multe cazuri decât de obicei de tip I și se corelează cu infectarea cu SARS-CoV-2”, a declarat Raed Arafat, luni seara, la un post TV.

„Noi tot timpul vorbim de vaccinare și efectul ei pe termen lung, dar uităm ce? Tot timpul am avertizat și am spus, nu eu, și lumea științifică a zis acest lucru – atenție, Covidul nu e o boală simplă. Există așa-zisul \”long Covid\”, sau Covidul pe termen lung, și asta arată impactul Covidului pe sănătatea omului pe termen mai lung.

Se pare că unul dintre aceste efecte, dacă continuă această analiză și confirmă ce este deja publicat, este apariția la un anumit procent dintre copiii infectați cu SARS-CoV-2 a diabetului de tip I”, a mai spus Raed Arafat.

“Nu îl înţep o dată cu vaccinul, dar, cu siguranţă, se va înţepa o dată, de două, de trei pe zi pentru insulină pe toată viaţa. Odată pornită această complicaţie nu ştim încă dacă este temporar, ea de regulă este permanentă”, a explicat el.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *