Capitala a intrat în scenariul roșu. Noile măsuri după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori

Începând de miercuri, 12 ianuarie 2022, Capitala a intrat în scenariul roșu, iar prefectul  Alexandra Văcaru a anunțat noile măsuri.

Astfel, începând de luni, școlile și grădinițele cu rata de vaccinare a personalului sub 60% urmează să treacă în online. Sunt vizate 55 de școli și grădinițe.

DSP București a anunțat miercuri o rată de infectare de 12,24 în Capitală.

 De la pragul de 3 la mie al ratei de incidență, restaurantele, cinematografele, sălile de fitness și alte activități mai pot funcționa până la maximum 30% din capacitate, iar comitetul pentru situații de urgență trebuie să adopte o hotărâre în acest sens.

De la pragul de 3 la mie intră în vigoare criteriul ratei de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților școlii pentru funcționarea cu prezență fizică. Dacă acest prag este sub 60%, elevii fac cursuri online, iar copiii de grădiniță stau acasă. Potrivit ministrului Educației, în București, din cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare 57 aveau rata de vaccinare a personalului sub 60%.

„Soluția pe care am găsit-o până acum, pentru că operatorii de transport public au luat deja o serie de măsuri de la începutul pandemiei, și anul trecut, când creștea rata de incidență, am stabilit cu Metrorex suplimentarea trenurilor și STB-ul, de asemenea, a suplimentat.

În zilele următoare vom avea noi întâlniri, dacă se va ridica problema și eventual vom propune chiar, să vedem dacă sunt necesare în acest context o eventuală suplimentare sau găsirea unor noi soluții”, a declarat prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru.

În ultimele 24 h, s-au înregistrat 1354 de cazuri noi de infectare.

Referitor la numărul de teste efectuate, la nivelul municipiului București, în ultimele 24 h s-au efectuat:

* 4216 de teste RT-PCR;

* 1437 conform metodologiei INSP;

* 2779 de teste efectuate la cerere;

* 7709 teste antigen (AG rapid).

Instituția Prefectului – Municipiul București face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *