Florin Cîțu se ține tare. „Vom chema specialiștii de la Ministerul Sănătății”

Certificatul COVID este unul dintre subiectele sensibile, care a împărțit clasa politică, dar și societatea civilă, în două.

Adoptarea unui proiect în legătură cu legea privind Certificatul COVID a fost tergiversată din cauza neînțelegerilor din actuala coaliție de guvernare.

Florin Cîțu, președintele Senatului și al PNL arată cu degetul spre PSD și spune că nu renunță la adoptarea Certificatului COVID.

„Vă aduc aminte că este un proiect de lege în Parlamentul României care a făcut să ducă rata de vaccinare la 100.000 pe zi. Nu este mort. Este la Camera Deputaților. Din păcate, nu a fost susținut de actualii parteneri de coaliție atunci când a fost în Parlamentul României.

Eu cred în continuare că e varianta de compromis cea mai bună dacă se dorește în coaliție. Nu pot doar eu singur să îl susțin. Noi l-am votat atunci. Proiectul este acolo, întotdeauna va fi pe masa coaliției. Noi îl susținem. UDMR îl susține, l-au semnat cu mine”, a spus Florin Cîțu, marți seara, la un post TV.

„Când am vrut să fac un proiect de lege pentru certificatul verde l-am făcut și l-am depus în Parlamentul României. Nu l-am trecut prin guvern, nu l-am trecut pe nicăieri. Dacă vă uitați acest proiect, a fost semnat de mine, de câțiva senatori deputați, PNL, UDMR și l-am depus în Parlamentul României.

E foarte simplu și pentru domnul deputat Rafila să vină să depună un proiect dacă are unul. În coaliție, voi aduce acest subiect din nou pe masă. Vom chema specialiștii de la Ministerul Sănătății și vrem să vedem dacă există interes sau nu pentru această variantă”, a mai spus Florin Cîțu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *