Școala început cu stângul în acest an. Peste 50 de școli vor trece în sistem on-line, numai în București

După numai câteva zile de la începerea școlilor, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat, marți, că de săptămâna viitore, aproximativ 54-55 de școli vor trece în sistem on-line.

Reamintim că, tot ministrul Educației a susținut până acum, că scolile nu vor trece în sistem on-line indiferent de situația sanitară.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, condiția de a renunța la desfășurarea orelor față în față, în școli, este ca rata incidenţei cazurilor COVID-19să treacă de 3 la mie, iar procentajul de vaccinare al cadrelor didactice să depășească 60% în acele unităţi.

„După regulile în vigoare, dacă în Bucureşti va fi o incidenţă de peste 3 la mie, acele 54 – 55 de şcoli care nu vor avea rata de vaccinare, vineri, de 60% vor trebui să treacă, din păcate, în on-line”, a spus ministrul Educaţiei, marți seara, la un post TV.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că în România sunt 2.838 de unităţi de învăţământ în care rata de vaccinare este de 100%.

„Dacă am impus acea condiţie de minim 60%, printre alte motive – principalul motiv este conştiinţa cadrului didactic – dar printre alte motive, sunt convins că a contribuit şi această rată de vaccinare minimă de 60% pentru a putea funcţiona cu prezenţă fizică. Avem 14.000 de şcoli şi grădiniţe în care rata de vaccinare este de peste 60%”, a precizat Cîmpeanu.

El a mai spus că sunt 456.000 elevi vaccinaţi, ceea ce înseamnă aproape 40%.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *