Accident tragic în Capitală. Două fetițe au fost spulberate pe trecerea de pieroni de o mașină a Poliției

Două fete de 13 și 11 ani au fost lovite de o mașină de poliție în Capitală, în Sectorul 1. Una dintre fete, cea în vârstă de 13 ani, a murit la scurt timp după impact.

Fetița de 11 ani este internată la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Fata are fractură de gambă, contuzie abdominală în observație și va rămâne internată pentru investigații.

Accidentul a fost produs de o autospecială de la Secția 5 de Poliție, la ora 13 și 30 de minute pe șoseaua Laminorului din nordul Capitalei.

Polițistul aflat la volan nu le-ar fi văzut pe cele două fete care încercau să treacă strada și le-a lovit în plin cu mașina.

Reacția Poliției Capitalei

„Astăzi, în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza sectorului 1. Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii.

Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor. Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier”, informează Poliția Capitalei.

Potrivit informării, agentul aflat la volan, încadrat din sursă extrenă în anul 2017, de la Secția 5 de Poliție, făcea parte din Serviciul de proximitate, nu era de la intervenții 112. Acesta nu consumase alcool înainte de a se urca la volan.  

Primele declarații ale martorilor

Camerele de supraveghere au surprins exact momentul în care agentul trece cu viteză şi le loveşte în plin pe fetiţe.

„S-a auzit o bubuitură. Am ieșit și am sunat la salvare. Mi-au spus că o să vină o mașină. Am văzut o fată lânga trecerea de pietoni şi alta aruncată la zece metri mai departe”, a spus un martor al tragicului accident.

Potrivit martorilor, agentul care era la volan s-a retras câţiva metri de lângă masină ca să-şi dea jos jacheta de polițist, pentru a nu fi agresat de localnici.

Tot cei de față povestesc că polițistul ar fi circulat cu viteză și că mașina nu avea în funcţiune semnalele luminoase, pe care le-ar fi aprins abia după accident.

De asemenea, oamenii din zonă sunt revoltați de acest accident rutier și spun că nu există urme de frânare, iar fetele s-au aflat pe trecerea de pietoni.

Mașina de poliție este foarte rău lovită, ceea ce, potrivit martorilor, arată că mașina Poliției avea o viteză mare.

Polițistul care a spulberat două fetițe nu ar fi acordat primul ajutor. Mai mult, acesta și-ar fi sunat mai întâi colegii, și nu Ambulanța, potrivit martorilor.

O femeie aflată la fața locului a povestit că agentul care a făcut accidentul a sunat la Poliție, nu la 112, pentru a cere o ambulanță. Ulterior, șoferul care a produs accidentul ar fi fost ascuns de un individ, îmbrăcat în civil, în spatele unor tomberoane din stația de autobuz din apropiere.

Tot martorii spun că, polițistul ar fi mișcat una dintre victimele prăbușite pe asfalt cu piciorul, pentru a vedea dacă mai trăiește.

În jurul orei 16:15, mașina de Poliție care a ucis o fetiță de 11 ani, pe trecerea de pietoni, a fost ridicată de la locul accidentului. Automobilul, care trebuie să fie expertizat, a fost luat cu un camion de ridicări al Poliției Locale, nu de Poliția Rutieră, care ar trebui să efectueze expertiza tehnică în dosarul penal deschis de procurori în legătură cu accidentul.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *