Liberalii caută colacul de salvare la ALDE și PMP. Decizia Biroului Permanent Național

După luptele de putere din Partidul Național Liberal, unii analiști politici a afirmat că, această formațiune politică ar putea să aibă soarta PNȚCD care a avut un declin iremontabil.

Pentru a se evita această situație conducerea PNL a decis fuziunea cu ALDE și PMP, mai ales că odată cu plecarea din partid al fostului președinte, Ludovic Orban, au demisionat mai mulți deputați și senatori, slăbind vizibil partidul liberal.

Așa că, Biroul Permanent Național vrea să scoată ALDE de la naftalină și să înceapă negocierile pentru fuziunea cu PNL, urmând ca același lucru să se facă și cu PMP.

Această fuziune, dacă va avea loc, se va întâmpla fără fondatorul și fostul lider ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a schimbat taberele înainte de ultimele alegeri parlamentare.

ALDE a rămas fără subvenție după alegerile locale de atunci. Așa că liderii formațiunii au preferat să candideze pentru locuri în parlament pe listele Pro România. Chiar dacă acum nu mai face parte din partidul lui Victor Ponta, Tăriceanu nu s-a mai întors la ALDE. Cu toate acestea, actualul lider al Alianței Liberalilor și Democraților, Daniel Olteanu a declarat că a discutat cu Tăriceanu despre propunerea de fuziune a liberalilor.

Chiar și așa, tensiunile continuă în cadrul Partidului Național Liberal. Mai mulți liberali sunt nemulțumiți și acuză conducerea pentru amânarea împărțirii funcțiilor de secretar de stat și șef de agenție.

„Trebuia negociat în decembrie în echipă, nu pe la colțuri. Nu a fost un principiu bun de negociere, trebuie să facem partidul să funcționeze, nu să vorbim pe la colțuri cu Ciolacu. Nu trebuie să luăm decizie în funcție de anturaj, cine zgârie ușa mai bine.”

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *