Scandal uriaș în PMP. I se clatină scaunul lui Cristian Diaconescu

Tot mai des este vehiculată ideea, în fostul partid al lui Traian Băsescu, de a fuziona cu alte partide, în dorința de a se salva de la o eventuală dispariție.

În acest sens, liberalii au pornit negocieri cu unii lideri al PMP, iar ideea unei fuzionări, se pare că a prins contur.

Cristian Diaconescu, președintele PMP se opune categoric fuzionării acestei formațiuni politice.

Cu toate acestea, miercuri seară, Partidul Mişcarea Populară, a anunțat, că va organiza un Congres, pe 19 februarie, pentru alegerea unei noi conduceri naţionale.

Decizia, l-a iritat pe Cristian Diaconescu, care nu recunoaște decizia Colegiului Național al PMP.

„Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară s-a întrunit statutar astăzi, 12 ianuarie 2022, cu prezenţa a 46 de lideri din 69, şi a hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022 pentru alegerea unei noi conduceri naţionale”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri seară, de PMP.

Reacția lui Cristian Diaconescu

„Această mișcare a Colegiului Naționale este ilegală și nestatutară și aparține unui grup care își dorește ca PMP să fuzioneze cu PNL”, a spus actualul președinte al PMP.

„În pofida faptului că România și românii se confruntă cu o serie de probleme extrem de serioase în acest moment, probleme care ar trebui să preocupe agenda publică a politicului întru-totul, în continuare observ că apar declarații și zvonuri despre cum PMP urmează sau nu să fie absorbit de alte partide politice.

Un subiect de importanță redusă, de altfel, pentru românii preocupați de creșterile exagerate de prețuri, de spitalele pline de bolnavi, de lipsa căldurii și a apei calde din locuințe și câte și mai câte alte probleme, cu adevărat serioase, care ar trebui să preocupe clasa politică în mod primordial.

Doresc astfel să fac câteva precizări clarificatoare privind poziția mea referitor la acest subiect.

1. Cât timp voi fi Președintele PMP, nu voi permite ca ambițiile individuale ale câtorva să predomine interesului colectiv al PMP;

2. PMP are o șansă reală ca prin unitate și păstrarea unei “coloane vertebrale” să devină o alternativă viabilă pentru electoratul de dreapta;

3. PMP are strategia sa proprie, nu copiază acțiunile altor partide, nu face alianțe “de frică” sau parteneriate conjuncturale în funcție de “cum bate vântul” guvernării;

4. Oricine nu reușește să accepte său să înțeleagă poziționarea actuală a conducerii PMP este invitat să își dezvolte propria cale, în afara structurii de partid”, a mai transmis acesta.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *