Caz cutremurător la Galați. Tatăl i-a dat foc fiului după un scandal violent

Un adolescent, în vârstă de 16 ani, a fost victima tatălui său, după un scandal violent, care a avut loc în urmă cu câteva zile, la Galați.

Este vorba despre un bărbat de 44 de ani care într-un acces de furie l-a stopit pe fiul său cu alcool sanitar și apoi i-a dat foc. Băiatul a ajuns cu răni grave la spital.

Potrivit autorităților, cei doi se certau foarte des. Băiatul crescut doar de tată, căci mama l-a părăsit imediat după naștere, a devenit victimă într-un conflict de o violență extremă.

Copilul a început să strige după ajutor, moment în care vecinii au intervenit.

„Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, la data de 11.01.2022, în jurul orei 21.00, inculpatul a aplicat unui membru de familie, în vârstă de 16 ani, lovituri cu pumnii şi cu un scaun din material plastic, iar ulterior l-a stropit cu alcool sanitar şi l-a incendiat, cauzându-i arsuri de gradul II pe 8 – 10 % din suprafaţa corpului, precum şi echimoze şi excoriaţii, pentru a căror vindecare au fost necesare 22 – 25 de zile de îngrijiri medicale”, au precizat autoritățile.

Inițial, tatăl a fost reținut pentru 24 de ore, iar acum este arestat pentru 30 de zile, acuzat de tentativă de omor calificat.

Dacă se va dovedi vinovat, fapta i-ar putea aduce cel puțin şapte ani și jumătate de închisoare.

Cei de la Direcția pentru Protecția Copilului caută o soluție pentru băiat, după ce va fi externat.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *