Codul rutier se modifică! O nouă probă la examenul pentru obținerea permisului de conducere

O nouă regulă a fost introdusă, joi, în completarea Codului Rutier.

Administrația Prezidențială a anunțat, că a promulgat legea privind modificarea și completarea Codului Rutier prin introducerea de cursuri de conducere defensivă pentru obținerea permisului de conducere.

Conform Buletinului Siguranţei Rutiere pentru anul 2020, în urma accidentelor rutiere produse pe teritoriul României, au fost plătite despăgubiri brute în valoare totală de 3.181.026.059 lei, 79% din această sumă fiind plătită pentru daune materiale, iar 21% reprezintă despăgubiri pentru vătămări corporale.

Proiectul prevede introducerea unui curs de conducere defensivă în cadrul pregătirii teoretice și practice pe care o fac persoanele care solicită prezentarea la examen pentru obținerea permisului de conducere, curs care poate fi dedus fiscal.

Proiectul mai prevede introducerea unui termen de 6 luni de plată a amenzilor, în vederea responsabilizării șoferilor care, deși sancționați, ignoră consecințele acțiunilor lor, nu-și achită amenzile și continuă comportamentul periculos și iresponsabil. În astfel de cazuri se va suspenda permisul.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *