Viza pentru Australia a sârbului Novak Djokovic a fost anulată. Cum au motivat magistrații

Novak Djokovic nu mai poate participa la turneul de Grand Slam Australian Open.

Viza de Australia a liderului mondial al tenisului profesionist masculin, sârbul Novak Djokovic, a fost anulată, vineri, ”din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură”, a anunţat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke.

„Astăzi, mi-am exercitat puterea în temeiul secțiunii 133C(3) din Legea privind migrația de a anula viza deținută de dl Novak Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, considerând că este în interesul public să fac acest lucru. Am luat în considerare cu atenție informațiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, de Forța de Frontieră Australiană și de dl Djokovic. Guvernul Morrison este ferm angajat să protejeze granițele Australiei, în special în legătură cu pandemia COVID-19″, se arată în comunicare publicată de ministrul Imigrației.

Acest tip de expulzare implică interdicția de a mai intra timp de trei ani pe teritoriul Australiei. Deși legea nu prevede că ministrul trebuie să își justifice în vreun fel decizia, autoritățile australiene au pregătit cu atenție dosarul împotriva lui Novak Djokovic, după ce au pierdut în fața instanței, luni, anularea vizei de intrare pentru acestea.

Novak Djokovic recunoaște că a comis o „eroare umană”

Novak Djokovic poate contesta decizia în instanță. Acest lucru, însă, este puțin probabil, având în vedere că decizia autorităților a venit vineri seară (ora Australiei), ceea ce face dificilă atacarea în justiție până la startul competiției din 17 ianuarie.

Sportivul a recunoscut că echipa lui a făcut câteva greșeli în completarea documentelor. El admite că a comis o “eroare umană”, cu certitudine fără intenție, atunci când a declarat la sosirea sa în Australia că nu a călătorit în ultimele 14 zile înaintea zborului.

Djokovic a mai spus că a uitat să relateze despre interviul și ședința foto pentru L’equipe, care au avut loc după ce jucătorul fusese depistat pozitiv la Covid.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *